Kreatörer

Anita Zieme


Anita är konstnärinnan och matkreatören, som har en näst intill magisk förmåga att väva ihop historian med nuet och framtiden på ett intressant, nyskapande och genuint sätt. Gammal kunskap och visdom, om bland annat sambandet mellan kropp och själ, välbefinnande och hälsa, samt ett liv och leverne i balans, levereras på ett sätt, som inte bara är djupt berörande och vackert, utan också talar till dagens tidspressade, socialt nätverkande och visionärt framtidsinriktade människa.

 


Carolin Jönsson


Caroline är frilanserande grafisk formgivare, illustratör och fotograf som studerat i Sverige och Storbritannien. Med filosofin att färg och form kan skapa glädje och välmående för människor tycker hon det är extra roligt att arbeta i projekt med mat och livsstil... 

 


Anita Zieme


Elenore Bendel Zahn är din officiella trädkramare och tokhärlig häsobrud!  Elenore vurmar för allt Galet Grönt Skönt och målar tallriken med alla grönsaker, frukter, frön, nötter, rötter, alger, oljor och kryddor du kan tänka dig.
I hennes företag Earthsprout haglar smakexplostionerna tätt i en värld full av naturlig nutrition som tilltalar många sinnen på samma gång.
Trädgårdsmästeriet var startskottet för denna nytänkande hälsoguru som nu arbetar med sin passion för rena råvaror och sanslösa smaker i olika spännande projekt. På visitkortet står det Raw Food-coach, Ekologisk Trädgårdsmästare och Grön Gourmetkock. Kanske skall hon lägga till "Galen Grön fotograf" snart, vem vet..

 

 


Elin Carleke


Elin Carleke är gastronomen, mat- och måltidskommunikatören, som på ett lekfullt sätt hjälper människor att bygga relationer och nätverka, med maten som en självklar och gemensam utgångspunkt och nämnare, ett pulserande hjärta för varandet och njutningen i livet. Alla sinnen är med: syn, lukt, smak, känsel och hörsel. När alla dessa harmonierar och själen sjunger, då är livet underbart.
 

 


Eva Olsson


Eva Olsson, som framgångsrikt etablerat sig som ört- och kryddodlare samt författare. Eva lever sin passion och det märks tydligt i allt hon gör. Allt hon rör vid andas livslust, nyfikenhet, kreativitet, god smak och kvalitet. Eva har också mod som få eller vad sägs om att börja odla saffran på Österlen? Evas vision är att odla fram råvaror med hög kvalitet och att med dem som grund producera spännande produkter...

 


Ingrid Münch


Ingrid är den uppdaterade och kreativa idésprutan, med gedigen kunskap från förlagsbranschen, som startade eget och lever sin passion: att leverera smakfulla, livsbejakande och nätverksbyggande produkter. Ingrids strategi är: 1) ta fram det bästa i var och en, 2) stimulera alla sinnen och skapa en glädjefylld gemenskap, med högt i tak och plats för kreativitet och utveckling. Ingrid är också matmamman nummer 1 i mitt liv. Jag har aldrig träffat någon, som i princip alltid har ett svar på nästan alla frågor som man kan ha inom mat & dryck. Hon är också villig att dela med sig på ett uppmuntrande och inspirerande sätt, som gör att man vill testa att laga rätten och att man även vågar sätta sin egen prägling på den. Ingrid är också en av grundarna av konceptet TastyCards. 

 


Karin Högberg


Karin Högberg, filmproducent och universitetsadjunkt som älskar att laga, äta och bjuda på mat. Får mycket av inspirationen till både bilder och recept under resor i framförallt Italien och Frankrike men också från de bohuslänska klipporna där hon är född och uppvuxen. Hon gillar mat där råvarorna står i fokus och använder sig därför gärna av ekologiska råvaror... 

 


Kimme Persson


Kimme är fotografen, vars hobby utvecklades till heltidsstudier och därefter till ett framgångsrikt arbete. Kimme har bland annat arbetat för IKEA Communications. Kimmes specialitet är att hitta de rätta miljöerna och vinklarna, allt för att förmedla en fängslande stämning och få betraktaren att väva sin egen historia kring det fotograferade objektet. Han verkar lite i det tysta och låter sina bilder tala i stället. 

 Kinna Jonsson


Klas Andersson


Klas är fotografen, med smak för det goda i livet. Klas har samarbetat mycket med den kände konditorn, chokladmästaren och författaren Jan Hedh i Malmö. Tillsammans har de producerat flera böcker, som tilltalar både öga och gom. Klas har ett gott öga för karaktärer och har en näst intill magisk förmåga att lyfta fram dem, något som är speciellt svårt när det gäller porträttfotografering.

 


Lisa Lundqvist


Lisa är en sockerkonstnär som skapar de vackraste ätbara ting i olika former av socker. Med sin relativt nya hobby, bakning, skapar hon bakverk som inte bara är en fröjd för ögat utan även för magen. Med inspiration från bland annat USA, England och Australien experimenterar hon nästan dagligen i köket för att skapa nya smaskiga recept och vackra bakverk. Allt dokumenteras och publiceras på bloggen, Sockerrus som idag är en av Sveriges största bakbloggar. 

 


Marlene Zilberstein


Marlene är poeten, översättaren och skribenten, nu bosatt i Bryssel, som inspireras av sitt tidigare boende i Italien, i synnerhet när det gäller mat. Att mat ska ge näring, njutning och få lov att ta tid och plats i människors liv, är en av Marlenes missioner. Att matkultur även vinner på att anpassas efter lokala förutsättningar ligger också Marlene varmt om hjärtat. Marlene vill att vi alla lär oss att sätta guldkant på tillvaron, även till vardags, för livet är här och nu och till för att njutas.

 


Niklas Münch


Niklas är alkemisten, magikern som kan förvandla en sten till guld inom design och kommunikation. Han är också den lugne och pragmatiske administratören på münchmedia, som väl kompletterar mamma Ingrids mer kvicka och dynamiska stil. Ett stort matintresse i kombination med flera års studier samt många spännande resor utomlands, gör att Niklas gärna bidrar med några otippade recept, eller vad sägs om australiensisk dadelkaka med kolasås?
 

 


Randi Måhl


Randi är esteten, konstnären och den oerhört skickliga fotografen, som gör det sköna och naturliga, ännu skönare. Att se hennes bilder på ett fotografi eller en bildskärm gör att man spontant vill ta på objektet, känna på det, lukta, smaka och lägga det mot örat, för att höra hur den inre melodin låter. Hon är samtidigt lite mystisk och spännande, någon som man gärna skulle vilja veta betydligt mycket mer om. Framför allt skulle man vilja veta mer om hur den magiska formeln bakom hennes konstnärskap och kreativitet lyder.

 

 


Sara Westerlin


Sara är gastronomen, livsnjutaren och den sprudlande glada idésprutan, som tillsammans med Vanja Franzén startade kommunikationsbyrån Foodism. Foodism smaksätter varumärken med hjälp av mat och dryck, en strålande idé då mat och dryck är de enda material, som stimulerar och aktiverar alla våra fem sinnen. Den 25 maj 2011 fick Foodism pris i idétävlingen MyMission11. Sara och Vanja har med andra ord kläckt Sveriges 2:a bästa affärsidé under år 2011.

 


Sara Westerlin


Sonja
 

 


Underkategorier